Vietnam je pátou největší vyvážející zemí čaje
Vždy jsem upřednostňoval čaj. V České republice jsem nikde nemohl sehnat kvalitní vietnamský čaj, jelikož na trhu jsou převážně čaje z jiných zemí. A tak jsem se vydal do Vietnamu, najít ty nejlepší čaje.
Při naší výpravě jsme cestovali po severu a navštívili i hraniční oblast provincií Ha Giang, která je známá tím, že jsou zde 500 až 1000 let staré čajovníky a pochazí odtud ten nejkvalitnější vietnamský čaj. Proto jsem si řekl, proč tyto skvělé čaje nedovést i do České republiky a nepodělit se o ně s ostatními.
Alias otec vietnamských čajů. Přivezli jsme si pro Vás i čaj Man Hao. Odrůda prochází post-fermentací a vyniká silnou nahořklostí měnící se v dlouhou nasládlost. Vyrábí se z„Praotce čajovníku", jehož původ je starší než 500 let.
Vzhled čajových lístků musí vypadat na první pohled čerstvě a mít plnou barvu.
Lístky by měli být celistvé a na dotek by se neměly rozpadat.
Vůně sypaných čajů je většinou specifická a je podobná vůni bylinné.
První čajový nálev by neměl obsahovat částečky prachu a neměl by mít skvrny.
Čím sytější barva, tím plnější chuť a většinou i kvalita čaje.
– Součástí našeho projektu bude i možnost zakoupit si čajovník, který je na plantážích ve Vietnamu –